Vrijwilliger worden?

Vrijwilligers gezocht!

De leukste zwemvereniging van Nederland draait geheel op vrijwilligers! Elke zondagochtend geven er zo’n 35 ouders les onder begeleiding van twee gediplomeerde zwem-instructeurs. Deze zwem-instructeurs zorgen dat het afzwemmen volgens de regels verloopt en coachen de vrijwilligers om het beste uit “hun” kinderen te halen. Het lesgeven vindt plaats in kleine overzichtelijke groepjes waar steeds de aandacht ligt op een beperkt aantal vaardigheden. In totaal zijn er 11 “badjes” – van het watervrij maken tot zwemvaardigheid. Hoe meer vrijwilligers we hebben, des te meer aandacht kunnen we geven aan de kinderen wat de doorstroming en de kwaliteit ten goede komt.

Als vrijwilliger ben je van harte welkom om na de les nog een kop koffie of thee te drinken in de kantine. Zo leer je nieuwe mensen kennen en beleef je bewust de zwemtraining van je kind. Daarnaast krijg je 50% korting op de zwemcontributie van je kind!

Proefdraaien

We kunnen ons voorstellen dat je nog veel vragen hebt en dat voordat je je zondag “opgeeft” eens wil zien hoe het lesgeven werkt. Je bent daarom van harte welkom om een aantal keer mee te doen. Na 6 lessen vragen we je definitief een keuze te maken. Stuur een mail naar secretaris@zvberlage.nl om je aan te melden!

Aannamebeleid

Op de eerste dag dat je komt meelopen zal je een kennismakingsgesprek hebben met de voorzitter of iemand anders uit het bestuur.
Zodra je ervoor kiest om vrijwilliger te worden zullen we je vragen om een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) aan te vragen. Deze aanvraag is kosteloos.
Daarnaast vragen we je een vrijwilligerscontract te tekenen. Dit contract geeft je recht op korting en je onderschrijft hiermee de gedragsregels.

Gedragscode

Als vrijwilliger teken je voor de gedragscode van de zwembadbranche. Deze is hier na te lezen: http://gedragscodezwembranche.nl/bekijk-de-gedragscode-zwembranche/