Vrijwilliger worden?

Vrijwilligers welkom!

De leukste zwemvereniging van Nederland draait geheel op vrijwilligers! Elke zondagochtend zijn er zo’n 65 ouders actief bij onze vereniging. Ze geven les onder begeleiding van gediplomeerde zwem-instructeurs (eveneens vrijwilliger én door ons opgeleid bij de Envoz) of werken mee aan de gastvrijheid en het soepel laten verlopen van de ‘operatie op de zondag’. Daarnaast zijn er nog mensen achter de schermen actief. We doen het allemaal samen om een plezierige ervaring te maken van zwemles om daarmee Nederland-waterland veiliger te maken.

Heb je de prachtige video die onze vrijwilligers gemaakt hebben al bekeken?

Kom zwemles geven!

Elke vrijwilliger die zwemles geeft – wij noemen ze lesgevenden – krijgt de mogelijkheid om gediplomeerd zweminstructeur te worden. De gediplomeerde zweminstructeurs zorgen dat de kwaliteit van de les hoog is en zorgen dat het afzwemmen volgens de regels verloopt. Ook worden de lesgevenden gecoacht om het beste uit de leerlingen van hun badje te halen.

Het lesgeven vindt plaats in kleine overzichtelijke groepjes waar steeds de aandacht ligt op een beperkt aantal vaardigheden. In totaal zijn er 11 badjes – van het watervrij maken tot zwemvaardigheid. Hoe meer lesgevenden we hebben, des te meer aandacht kunnen we geven aan de kinderen wat de doorstroming en de kwaliteit ten goede komt.

Of kom de zwemles ondersteunen zonder het water in te gaan!

Ook hebben we vrijwilligers die liever niet het water in gaan. Ook dit zijn onmisbare krachten die er voor zorgen dan de leerlingen goed opgevangen worden bij de deur van het Noorderparkbad, die nieuwe mensen rondleiden en de administratie bijhouden. Ook letten ze naast het bad op de leerlingen én de lesgevenden en bieden hulp waar nodig.

Elke vrijwilliger is van harte welkom om na de les nog een kop koffie of thee te drinken in de kantine. Zo leer je nieuwe mensen kennen – ben je meteen onderdeel van de Berlage-familie – en beleef je bewust de zwemtraining van je kind. Daarnaast krijg je 25% korting op de zwemcontributie van je kind!

Proefdraaien

We kunnen ons voorstellen dat je vragen hebt en dat je wil ervaren hoe het is om vrijwilliger te zijn op de zondag bij zwemvereniging Berlage. Ook wij vinden het fijn om je te leren kennen en je ‘in het diepe te gooien’. Je bent van harte welkom om een keer mee te doen! Dat kan als lesgevende in het water, maar ook als vrijwilliger op de kant. Stuur een mail naar secretaris@zvberlage.nl om je aan te melden!

Gedragscode

Als vrijwilliger onderteken je de gedragscode Sociale Veiligheid van de Gemeente Amsterdam: zie hier

Aannamebeleid

Op de eerste dag dat je komt meelopen zal je een kennismakingsgesprek hebben met iemand uit het vrijwilligersteam.
Zodra je ervoor kiest om vrijwilliger te worden zullen we je vragen om een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) aan te vragen. Deze aanvraag is kosteloos.