Reglement & algemene voorwaarden

Verplichtingen

Onze vereniging bestaat volledig uit vrijwilligers. Elk zondagmorgen zijn zij aanwezig om je kind zwemles te geven. Verder heeft onze vereniging financiële verplichtingen na te komen, zoals het huren van het  Noorderparkbad. Wij zouden het daarom zeer op prijs stellen als je jouw verplichtingen na zou willen komen: Je dient op tijd te betalen, dit scheelt jou en ons veel tijd en bijkomende kosten. Dit doe je om op de incassodatum voldoende geld op je rekening te hebben staan. De incasso wordt altijd aangekondigd. Heb je vragen over de betaling of wil je overstappen op Jeugdfonds Sport Amsterdam, dan kan je dat via penningmeester@zvberlage.nl regelen.

Opzeggen

Als je kind voortijdig stopt met zwemmen dien je dit per e-mail te melden. Dit kan door een e-mail te sturen naar secretaris@zvberlage.nl. Je kunt alleen per blok opzeggen. Dit dien je 1 maand voor aanvang van het nieuwe blok per e-mail door te geven. Je kind stroomt automatisch door naar het B- en C-diploma.

Na het behalen van het C-diploma gaat Zwemvereniging Berlage er vanuit dat je kind niet doorgaat en wordt de contributie verplichting automatisch stopgezet.
Wil jouw kind wel door naar Zwemvaardigheid dan moet je een e-mail sturen naar secretaris@zvberlage.nl. Wij kijken dan of er plek is. Je hoeft dan niet opnieuw inschrijfgeld te betalen.

Adres- en/of naamswijziging

Wanneer je jouw zoon of dochter laat inschrijven geeft je zijn of haar naam, adres en telefoonnummers op. Indien er tussentijds een wijziging in deze gegevens optreedt, verzoeken wij je dit per e-mail te melden aan de secretaris op het e-mail adres: secretaris@zvberlage.nl.

Eerste les

Wanneer jouw zoon of dochter voor de eerste keer komt zwemmen kunt je om 09.00 uur met je kind mee het zwembad inlopen en 10 minuten blijven kijken. I.v.m. hygiëne is het verboden om met schoenen op de witte tegels (zwemmersgebied) te lopen.

Gebruik van de tribune niet toegestaan 

Tijdens de les mag er geen gebruik worden gemaakt van de tribune of de balustrade. Wij huren die ruimte niet, behalve bij het afzwemmen.

Laatste zwemzondag = papa/mama zwemmen

De laatste zwemzondag is het feest. Er wordt dan geen les gegeven. Je kan samen met je kind vrij-zwemmen in het zwembad. Iedereen die komt meezwemmen moet een zwemdiploma hebben.

Kijk- en kledingdagen

Ongeveer eenmaal per 6 lessen is er een kijk- en kledingdag. Op deze dagen ben je welkom van 9.00 tot 9.10 uur om de zwemprestaties van je kind te bewonderen.

Je  kunt meteen vragen stellen aan de lesgevende van je kind. Wij verzoeken je, in het belang van de kinderen, zich te houden aan de bovengenoemde tijden, zodat wij op tijd weer verder kunnen met lesgeven. Voor data zie de kalender verder in dit blad.

We geven een advies voor de kleding die de leerlingen aan kunnen doen. Echter staat het de leerlingen vrij om bijvoorbeeld iets extra’s aan te doen. Hierdoor ervaren ze hoe het is om met kleding in het water te belanden. Uiteindelijk geven we zwemles om de leerlingen veilig op en om het water te maken! U kunt de natte kleding direct weer meenemen als u de zwemles verlaat.

I.v.m. hygiëne is het verboden om met schoenen op de witte tegels (zwemmersgebied) te lopen.

Inschrijfgeld

Inschrijfgeld wordt niet terugbetaald indien u besluit om niet bij Zwemvereniging Berlage te gaan zwemmen.

Beleid Zwemkamp en behaalde diploma’s bij andere zwemscholen

Het meedoen met een zwemkamp leidt niet automatisch tot het overgaan van de leerling naar een volgende badje bij zwemvereniging Berlage. De opbouw van de zwemles verschilt per zwemschool. Bij zv Berlage hanteren we ten alle tijde ons eigen zwemlesplan.

Indien ouder/verzorger minimaal 2 dagen voor de eerstvolgende zwemles per e-mail aangeeft bij secretaris@zvberlage.nl dat een zwemkamp is gevolgd, streeft zv Berlage er naar om een van onze examinatoren de leerling te beoordelen. Indien er geen examinator beschikbaar is, wordt dit een zwemzondag doorgeschoven.

De uitkomst van de beoordeling bepaalt het badje waar de leerling zijn of haar lessen bij zv Berlage vervolgt.

Mocht er een diploma behaald zijn bij een andere zwemschool, dan zal er ook nog proefgezwommen moeten worden bij zv Berlage alvorens er een overgang naar een volgend badje plaatsvindt. Het proefzwemmen vindt plaats op de momenten zoals deze staan op de zwemkalender.

De achtergrond van deze keuze is dat we soms zien dat leerlingen die ergens anders een zwemdiploma hebben gehaald niet voldoen aan de Berlage standaard voor het diploma. Dit betekent dan dat we ze niet naar het volgende niveau kunnen zetten, omdat daar de uitdagingen een stuk groter zijn. Aan het eind van een intense zwemweek vaardigheden laten zien betekent niet dat de zwemslagen geautomatiseerd zijn.

Algemene voorwaarden

Bij inschrijving op onze wachtlijst ga je akkoord met de algemene voorwaarden. Deze zijn:

Zwemvereniging Berlage is een sportvereniging met als doel dat onze leerlingen zo goed leren zwemmen, dat ze veilig zijn in en om het water. Dit toetsen we tegen de ENVOZ-eisen van hun A-, B- en C-zwemdiploma’s. We reiken deze diploma’s uit aan onze leerlingen die over het juiste niveau beschikken.

Onze zwemvereniging draait geheel op vrijwilligers, we zijn geen commerciële organisatie. Dat betekent dat je naast dat je 3 maal per jaar contributie betaalt, ook ‘betaalt’ in clubliefde. Je wordt dan ook geen ‘klant’, maar jouw kind wordt bij de start van de zwemles aangesloten bij onze zwemvereniging.

Zwemvereniging Berlage draait op vrijwilligers die minimaal 80% van de lessen aanwezig zijn om deze te verzorgen. Iedereen kan vrijwilliger worden, er zijn diverse rollen en taken die worden verdeeld. Alle vrijwilligers zijn verplicht een VOG aan te vragen en aan te leveren en om de Gedragscode van de Gemeente Amsterdam te ondertekenen.

Bij Zwemvereniging Berlage zijn een aantal vrijwilligers gediplomeerd zweminstructeur, zodat de kwaliteit van de lessen gegarandeerd is. Zij zijn ook geautoriseerd om Envoz-zwemdiploma’s uit te reiken. We bieden onze vrijwilligers daarnaast ook jaarlijks een EHBO-training aan.

Als ouder/verzorger kan je altijd met al je vragen bij ons terecht. We vragen je rekening te houden met het feit dat iedereen die bij ons werkt dit op vrijwillige basis doet. Het beantwoorden van de mail kan wat langer duren. Het traject tot een zwemdiploma te komen duurt gemiddeld ook wat langer. Daar tegenover staat dat bij ons plezier centraal staat bij de zwemles en dat we zwemles tegen een zeer lage prijs kunnen bieden. De vrijwilligers zijn in principe de ouders/verzorgers van onze leerlingen; iedereen wil dus ook de leukste en beste zwemles bieden!

De wachtlijst voor kinderen van vrijwilligers is korter dan die van andere kinderen, omdat we de vrijwilligers nodig hebben om de lessen te verzorgen.

Lijkt je dit wat? We zijn altijd op zoek naar nieuwe vrijwilligers, dus als je benieuwd bent of je iets kan betekenen voor de vereniging, stuur dan gerust een e-mail of stel eens een vraag aan een van onze vrijwilligers!